en
en

About Covid-19

Voor de Belgische kappers, publiceerde Coiffure.org een aantal interessante richtlijnen.

We delen deze informatie graag met de bezoekers van onze website.

Infographic Video voor de kappers
In deze video vinden kappers richtlijnen om hun kapsalon veilig te openen met respect voor de preventieregels ten gevolge van COVID-19.

Infographic Video voor de klanten
Download hier

De generieke gids
Een eerste belangrijk document is de generieke gids van de overheid. Het is belangrijk dat iedereen deze gids grondig doorneemt en de richtlijnen volgt.

De checklist voor kappers
Daarnaast heeft Coiffure.org sectorspecifieke richtlijnen opgemaakt. Deze sectorgids is een aanvulling op de generieke gids.

De visuals voor kappers en hun klanten
De overheid hecht veel belang aan duidelijke communicatie naar je klanten, leveranciers en ook de professionals. Hiervoor heeft Coiffure.org twee verschillende visuals ontwikkeld. Je kan de visual voor de klanten ophangen in je etalage, aan je voordeur, aan de kassa/onthaal maar je kan de visual ook op je website plaatsen. De visual voor de kapper kan je ophangen in je salon en indien je medewerkers hebt ook in de lunchruimte.

De Coronagids voor kappers
Om de heropstart goed voor te bereiden heeft Coiffure.org een Coronagids opgemaakt. Deze gids begeleidt je stap voor stap. In deze gids wordt ook extra aandacht besteed aan de kapper die aan huis werkt. Neem de tijd om dit document door te nemen en alle nodige info in te vullen.

Fiches  voor kappers
Omdat het uiterst belangrijk is om de beschermingsmiddelen correct te gebruiken, heeft Coiffure.org drie fiches ontwikkeld. Op de fiches kan je een visueel stappenplan en aandachtspunten terugvinden over het wassen van de handen, het verwijderen van handschoenen en het aan- en uit doen van een mondmasker.

DOWNLOADS